Bisley – en historie om bæredygtig udvikling

En god historie om bæredygtig udvikling

Fra luksusbiler til luksusopbevaring

Tilbage i 1931 stiftede en håndværker ved navn Freddy Brown en virksomhed. Freddys virksomhed startede ud med at have fokus på at reparere luksusbiler, hvilket var omdrejningspunktet i mange år. Siden hen, i 1941, rev Freddy teltpælene op og flyttede sin virksomhed til Surrey til en by, der hedder Bisley. Her starter historien om en bæredygtig udvikling.

Her bliver udgangspunktet for arbejdet i virksomheden at lave forskellige arbejdsopgaver for forsvaret under krigstiden. Især en af opgaverne er med til at definere fremtiden for Bisley.

Da Freddy får til opgave at designe en container til Luftvåbnet, som skal kunne holde til at blive sendt ned med faldskærm, laver Freddy Brown et produktionsapparat, der kan akkommodere opgaven. Forsvarsministeriet bliver glade for resultatet, og Bisley får i den forbindelse stor anerkendelse.

I 1945, da krigen slutter, har Bisley 400 kvadratmeter og et produktionsapparat, som ikke længere har et egentligt formål. Derfor går der et år, hvor Bisley ikke er aktive. Dette ændres da en sælger kontakter Freddy med en forespørgsel på 24 metalskraldespande. Sælgeren er fra en kontorforsyning, og skraldespandene skal bruges på flere kontorer. Freddy producerer skraldespandene og herfra tager det fart, og Bisley udvikler sig støt.

 

Bisley udvikler sig og bliver det til Bisley, vi kender i dag

Næste vigtige skridt på vejen til det Bisley, vi kender i dag, er designet af den første MultiDrawer i 1958, som bliver en stor succes. MultiDrawer er en skuffekassette, og den dag i dag er der snart solgt over 2 millioner af opbevaringsmøblet, der er gået hen og blive helt ikonisk for Bisley. I 2017 vinder MultiDrawer endda en Design Guild Mark, som er en pris, der hylder en høj standard af møbeldesign blandt britiske designere. Dette vidner om at Bisley er kvalitet og design, der holder.

Undervejs i Bisleys historie er Freddys søn en stor del af udviklingen. Tony Brown kommer til firmaet i 1960’erne og overtager faktisk helt Bisley i 1968, da Freddy stopper som 67-årig.

Der sker stor udvikling i Bisley, og i slutningen af 1980’erne vælger man at udvide i South Wales, nærmere bestemt Newport, for at tilpasse sig den stigende efterspørgsel. Med hele 17 hektarer ekstra, kan Bisley begynde at producere endnu mere og imødekomme den store efterspørgsel.

 

Internationale anerkendelser og awards

Bisley får international anerkendelse og vinder flere priser, som eksempelvis tæller en OBE for Tonys bidrag til den Britiske Stålindustri. Derudover får Bisley en Manufacturing Guild Mark, der bliver uddelt af The Furniture Makers’ Company, som er en britisk velgørenhedsorganisation i møbelindustrien. Prisen er givet fordi Bisleys tilbyder møbler, hvor designet er i top og ikke mindst fordi, bæredygtighed er grundlæggende for både materialer og produktion.

Bisley har derudover hele to gange vundet Queen’s Award for Export Achievement, hvilket er med til at understrege Bisleys store succes, som rækker langt videre end det lokale. At vinde denne award er en ganske speciel bedrift inden for kontormøbelindustrien, hvorfor det også er med til at understrege Bisleys specielle status.

Stål er ikke det eneste materiale, Bisley arbejder med i dag, selvom det dog er det primære. Bisley har med tiden integreret træ i nogle af deres populære opbevaringsløsninger, hvilket er et eksempel på den store grad af fleksibilitet og tilpasningsevne Bisley besidder.

 

Bisley i dag

Den dag i dag sidder Freddy Browns søn, Tony Brown, i posten som bestyrelsesformand i Bisley og er med til at holde den høje standard brandet Bisley har formået at udvise og få anerkendelse for.

I flere populære tv-serier, der foregår med udgangspunkt i kontormiljøer, vil du kunne se opbevaringsmøbler fra Bisley i baggrunden. Dette er med til at fortælle historien om et brand, der er vundet frem og er blevet det foretrukne valg til kontorer verden over.

Med et møbel fra Bisley er du sikret en opbevaringsløsning, der er fremtidssikret i form af tidsløst design og funktionalitet. Du får et kontormøbel i et materiale, der holder og kan modstå daglig brug. En god historie om bæredygtig udvikling.

 

Se hele sortimentet fra Bisley her.

Related Posts


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag gode råd til indretning direkte i din indbakke.